Populära inlägg

tisdag 25 september 2012

2012-09-25 TISDAG Merci beaucoup France

I dag är det en blandning mellan glädje och sorg. Jag vill visa dessa kort dels i sorg för min Franska landsmän och dels för min tacksamhet att just jag fick den ära att leva vidare. Jag firar 1 år i dag:
 
För ett årsedan det var en söndag klockan 0800 så ringde telefefonen i Dunkerque och Jean-Claude svara det var hospital Foch som ringde och tala om att det kommit in 2 st lungor som skulle vara passande till mig. Så jag blev tvungen att stiga upp ingen kaffe eller mat utan vi fick ta kontakt med SMUR ( typ ambulans här i Sverige) klockan 9,30 skulle dom komma och hämta oss för att köra oss till Paris Surene. Jag fick gå upp ta på mig lite kläder jag var fruktans värt trött och grinig för jag ville bara sova mer. Ringde hem till Sverige och tala om att nu var det dagen D så Emelie fick ringa runt och hon startade då även krigartantens nyhetsgrupp på FACEBOOK så där kunde alla läsa som ville och önska följa med mig på min långa resa som jag igentligen inte hade en susning om vad detta skulle innebära för mig.
Je tiens à dire merci à la France dans la douleur et la joie. Aujourd'hui, le deuil d'un Français famille, un membre de la famille mort. Et je célèbre une année de joie que je vis.
 
(Jag vill säga tack  till Frankrike i  sorg och glädje.
I dag sörjer en Fransk  familj   en familje medlems död.
Och jag firar 1 år av glädjen  av att jag  lever.) översättning av ovanstående


Je tiens à dire merci à la France dans la douleur et la joie. Aujourd'hui, le deuil d'un Français famille, un membre de la famille mort. Et je célèbre une année de joie que je vis.

Men som sagt detta börja för ett år sedan Jag komm till Surene Hospital Foch runt kl: 14,30 och 15,30 så tog jag mitt sissta ande tag då lät dom mig somna in och satte mig i hjärt och lung maskinen så tekninst sätt var jag död det var maskinerna som höll mig levandes.

2011-09-26 kl: 01,30 var jag klar på operationen och fick då komma till uppvakningen.
I detta rum med alla dessa maskiner och slangar och pumpar mitt i detta orm bo där låg jag helt utslagen: men jag kunde andas själv. Denna bild är tagen på eftermidagen av Jean-Claude han fick bara komma efter klockan 14,00 och vara där till kl: 19,00 sedan fick han åter gå till det så kallade patien hotellet
Så här såg hans rum ut och det var absolut inte billigt att vara där det ska gudarna veta hualigen.
5 dagar efter så såg jag ut så här måste säga att jag ser värkligen ut som sexi mamma hihi

 ett litet smak prov på maten som jag gärna kunde vara utan
Och här så tränar jag för hem gången och då hade jag varit där i 2 veckor sedan tyckte jag att detta räkte .
 
Mycket har hänt under detta år både på gott och ont. Men jag är så tacksam över att jag fick chansen att leva ett par år till.
och snart firar jag i gen för den 1-10-2009 sluta jag att röka så då firar jag 3 års jubileum.
Jag har så många fina med männsikor att tacka för att jag finns i dag som har stöttat och blöt skrattat och gråttit med mig . Samt min underbara lilla familj och mina syskon och mor och far ja alla jag känner och fått lära känna under denna underliga resa jag gjort under detta år.
2011-12-13 gav jag mig själv en precent jag lät Ludo göra min egen ritade tatto av mina tre underbara barn. Detta har jag velat länge men vågde inte göra detta före transplantationen utan det fick vänta till efter så efter knapt tre månader så gick jag i väg och fixa min tatoosom jag älskar.
Nästa precent var min lilla underbara Fransyska som jag fick hämta i Paris
 2011-12-29 här sitter hon i bilen och tittar lite förunderligt på mig och undrar med stora ögon vart är vi på väg. hihi
och så här ser Mme Lalla ut i dag .
 
Ett år efter så är jag och min minsta dotter Emelie i Göteborg då jag ska på ett års kontroller på Sahlgrenska sjukhus . Vi får sova på hotell underdessa dagar. Vi ordnade så att vi fick en spa kväll med helkrops masage vilket var underbart skönt
När vi kom in på hotel rummet så var tv redan på och detta stod i rutan lite sött tyckte jag att det var kändes välkomnande på något vis

 och här har vi sängarna rumet var inte stort men det gjorde inget för vi hade fult upp vi var och hälsa på Malin på hennes jobb och sedan var vi och hälsa på Tant Maria i Säve i hennes lilla underbara fina lilla stuga den var så socker söt så.

 
Som sagt för ett årsedan viste jag inte vad jag skulle få uppleva men med facit i handen så skulle jag göra om dettta i gen. Alla ni på Facebook  alla mina vänner nära och kära mina barn och barnbarn vad skulle jag gjort utan er jag hade alldrig klarat mig igenom denna resa som jag fått gjort
Jag fick detta hjärta av min älskade syster Malin Gustavsson och detta hjärtat vill jag så gärna dela med mig till alla som följt mig på min resa från det mörkaste rumet till ett varmt och ljuvligt ljus där jag nu kan sprida värma och kärlek tillbaka till alla er som som stått vid min sida och bakom mig och stöttat upp mig när jag ramlat ner och inte ville mer. Jag är skyldig er alla en jätte stor bamse kram både Sveige och Frankrike
Med denna lilla bild vill jag ge er alla
 
Och till er som inte bästm er ännu hur ni vill göra efter er bortgång ni vet väll om att ni kan rädda liv många liv


 
 



 


 

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med dagen den er din min kjære alfa venn! Det er så godt å lese her hos deg og jeg fryder meg med deg at du nå er i en fase i livet hvor du puster og har det godt på alle vis. Varme klemmer fra meg til deg fra Karen

    SvaraRadera
  2. Grattis på ett års dagen och skickar kärlek & ljus till donator familjen <3

    SvaraRadera